Moederdag

moederdag2

Alle mama's een fijne moederdag gewenst!

Opgelet voor tekenbeten

tekenbeet

Door de toename van het aantal warme dagen, neemt ook het aantal dagen waarop teken actief zijn toe. Onze kinderen ontspannen zich bij goed weer, 's middags, op onze speelweide. Een tekenbeet is dus mogelijk.
Hoe herken je een tekenbeet? Als je net bent gebeten, lijkt het of er een heel klein zwart puntje op je huid zit. Doordat een teek bloed opzuigt zwelt dit puntje na een paar dagen op tot een bruin of grijs bolletje, zo groot als een erwt.
Teken hebben een voorkeur voor liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, randen van ondergoed, maar ook achter de oren en rond de haargrens in je nek. Met een speciale tekentang kan je de teek verwijderen en het wondje ontsmetten. Meer info vind je in deze brochure.

Het zesde op sokpoptheatertour ... bij klas 1,2,3

"O Romeo, o Romeo. Waarom zijt gij Romeo?"
​Nadat we het leven van Shakespeare bekeken hadden, ging het zesde aan de slag met het stuk "Romeo & Julia". Eén van zijn bekendste werken.
​"Genoeg gezien", dacht het zesde. Wij gaan zelf toneel spelen. Binnenkort staan wij op de planken als echte acteurs en actrices. Als opstapje hier naartoe konden we ons voorlopig nog wat verstoppen achter onze eigen creaties : onze sokpoppen ! Klik hier voor de resultaten. Enkele beelden uit het eerste leerjaar A en een filmpje..
 

Subcategorieën