Nonkel Bretel weet het wel

6de nonkel Bretel01Onze leerlingen van het zesde leerjaar werden getrakteerd op een voorstelling over nonkel Bretel. Waarin het thema rond pesten op een voor hun herkenbare manier ter sprake werd gebracht. 
Meer info over pesten vind je hier.

Het zesde naar Mariagaard

6de Mariagaard03In de zoektocht naar een secundaire school, zijn we met het zesde leerjaar op bezoek geweest naar Mariagaard. Hier hebben we op verschillende manieren kennis gemaakt met het ruime aanbod dat de school heeft.

De sint op bezoek

Kleuter bezoek Sint03Met hun paardenkroon op het hoofd ontvingen de kleuters van de kikkerklas hoog bezoek van Sinterklaas. Zwarte piet was nog een beetje moe van al het zware werk en viel in slaap in de boekenhoek.

 

Het paard van Sinterklaas

Kleuters paard sint11De kleuters kozen in de Sinterklaasperiode om meer te leren over het paard van Sinterklaas! Dit kozen ze door te stemmen met blokjes. Ze kozen al hun activiteiten in thema van het paard. Ze knutselden een paardenkroon tekende paarden met een stappenplan, bouwden een stal voor stokpaarden, bouwden een reuze grote boerderij voor al de meegebrachte speelgoedpaarden en zoveel meer

Het zesde naar Scheppers

6de doe dag Scheppers09De leerlingen van het zesde leerjaar staan binnenkort voor een belangrijke keuze. Daarom gaan zij dit jaar op bezoek in verschillende secundaire scholen. Op 10 december was dat het Scheppersinstituut. De leerlingen konden kiezen uit workshops rond 'plant' of 'techniek'. Zie hier enkele sfeerbeelden van onze doe-dag.

Subcategorieƫn