Fit blijven met David en Anneken

2020 03 24 11 17 43 WindowHallo meisjes en jongens van onze school,

Fit blijven in Coronatijden kan je samen met meester David en juf Anneken. Klik en voor de opdrachten uit! Hou een lijstje bij van je vorderingen.

Intro en uitleg

https://youtu.be/9sCG8IwKEr8

Opdracht 6

https://youtu.be/Det7RP2AbHY

Opdracht 1

https://youtu.be/jSZ-OHh6Om4

Opdracht 7

https://youtu.be/HCU5eox5LQU

Opdracht 2

https://youtu.be/RzlslHTBjds

Opdracht 8

https://youtu.be/5TIZMIHiPC0

Opdracht 3

https://youtu.be/jJMxztKiZFA

Opdracht 09

https://youtu.be/gxRwkWmtvzI

Opdracht 4

https://youtu.be/eTY8m3s5hVU

Opdracht 10

https://youtu.be/7X5ZD0CyxWA

Opdracht 5

https://youtu.be/APxrIMUYD8I

 

Het schoolteam

De lente is in het land... ook ten tijde van de coronacrisis.

Lente 202006Vandaag gingen de kinderen uit de noodopvang aan de slag met potaarde en zaadjes van zonnebloemen. De gezaaide bloemen werd nadien naar het rusthuis gebracht waar de plantjes goed zullen verzorgd worden door de bewoners. Met wat geluk kunnen we binnen enkele weken de jonge plantjes ophalen om ze dan een fijn plaatsje te geven in  onze speelweide.  

 

Digitale tips voor 5 lange weken

digitale tipsWat kan je zoal 5 weken lang doen? Waar vind je goede apps om wat bij te leren naast de taken die je via Classroom en Bingel krijgt doorgestuurd?  Een prachtig overzicht vind je terug op Kennisnet. Je krijgt hier een verzameling kwalitatieve apps met een korte bespreking en link.
Op Youtube kan je zoeken naar de luisterboeken van de kleuterklaspop Jules: dat zijn korte geanimeerde verhaaltjes van enkele minuten. 
De app van Fundels bevat prentenboeken en interactieve boeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Voor oudere kinderen die minder happig zijn om zelf te lezen, zijn er boeken met audio-ondersteuning. Met een Vlaamse bibliotheekkaart kan je ze gratis uitlenen.
Iedereen kent uiteraard de sitevan Ketnet. Voor ouders van de allerkleinsten is er de afdeling ‘Ketnet Junior’. Via Google Play en de Apple Store kan je de app met educatieve spelletjes voor de allerkleinsten gratis downloaden.
Kleutersdigitaal is een website die recht in de wereld van de kleuter duikt. De site verzamelt toffe (vaak gratis) apps waar kleuters ook thuis mee aan de slag kunnen.
Programmeren kan je leren via Scratch junior of Scratch. Wie maakt er een spelletje en deelt het met zijn klasgenoten en vriendjes?
Kleutereiland is een gratis app, bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Veel leerzaam plezier!

 

6B Jeugdboekenweek

6B jeugdboekenweek04Maart is gekend als jeugdboekenmaand. Elk jaar opnieuw voorziet de plaatselijke bibliotheek een heel leuk spel in teken van deze jeugdboekenmaand. Het zesde leer jaar B vond het alvast geweldig!

 

De dopper changemaker challenge junior ...

6AB dopper14

De juffen van het zesde leerjaar hadden de leerlingen van het 6e leerjaar ingeschreven voor de ‘Dopper Changemaker Challenge Junior’. Een wedstrijd waarbij de leerlingen opgeroepen worden een originele en creatieve manier te bedenken om de grote ‘plastic-afvalberg’ te helpen verminderen. Om ons nog meer te stimuleren, kregen we een cameraploeg van Karrewiet over de vloer! En als kers op de taart, kwamen twee bekende tiktok-vloggers, Celine en Michiel ons ook een hart onder de riem steken. De reacties op het filmpje zeggen genoeg… Een onvergetelijke ervaring voor onze zesdeklassers. Meer valt er te zien in de Karrewietuitzending van 12 maart. Klik hier voor de reportage (start na ongeveer 9 min.) Mooie herinneringen aan hun laatste jaar op onze school. 

Subcategorieën