Vanaf 16 april gaan de slagbomen in werking op de OCMW-site ...

Beste ouders,

Net als u hebben wij via de nieuwsbrief van Wetteren vernomen dat vanaf  maandag 16 april (na de Paasvakantie)  de parkeersituatie op de site tussen WZC Schelderust aan de Wegvoeringstraat  en het Sociaal Huis aan de Scheldedreef wijzigt.  Door gebruik van  slagbomen zal de enige inrit voor auto’s ter hoogte van WZC  Schelderust in de Wegvoeringstraat zijn.  Voor fietsers en voetgangers blijft verkeer in de twee richtingen mogelijk.
Betalend parkeren geldt van maandag  tot en met zaterdag:
1. de eerste twee uur gratis parkeren
2. extra parkeertijd tussen 9u en 19u : 1 euro per uur.
3. extra parkeertijd tussen 19u en 9u : 0,25 euro per uur.

Wie gratis parkeert (minder dan 2 uur of op zon- en feestdagen) kan wel uitrijden langs beide straten. Wie betalend parkeert (van maandag tot en met zaterdag én langer dan  2 uur) zal de parking alleen kunnen  verlaten langs de uitrit aan de Scheldedreef, waar een betaalautomaat staat.  Betalen kan met bank- en kredietkaarten, niet met cash geld. 
Wat verandert er concreet voor ouders die hun kinderen brengen en halen via de inrit van het OCMW-rusthuis? Eigenlijk ... niets, alleen zal u rekening moeten houden met de werking van de slagbomen. En u kan nog altijd langs beide kanten uitrijden als je niet langer dan 2 uur op de site verblijft.