Vanaf dit jaar kunnen we opnieuw activiteiten organiseren om de overgang uit de 3e kleuterklassen naar de 1e leerjaren op een speelse, leuke en spontane manier te laten gebeuren. Gisteren hebben we het startschot gegeven met een heuse spelletjesnamiddag in het bos.

In de klas keken onze kleuters naar de film van “mannetje tak” in het 1e leerjaar luisterden ze naar het verhaal van mannetje tak.
Vervolgens gingen de kinderen in vier groepen aan de slag met takken.
In één groep moesten ze samenwerken om kampen te bouwen met takken. In een andere groep kregen ze opdrachten met takken. In de volgende groep leerden ze letters en cijfers leggen met takken. In de laatste groep speelden ze een geblinddoekt vertrouwensspel met takken.

Op naar onze volgende activiteit!

About Author

Related posts

Op ontdekking in het eerste leerjaar

Onze 3e kleuters voelen het al volop kriebelen: Het eerste leerjaar komt in zicht! Ze mochten gaan ‘snuffelen’ in de klas van juf Veerle, Griet en Marleen. Hoe voelt het om op zo een bankje te zitten? Wat hangt daar allemaal aan de muren ? Ze kregen zowaar nóg meer...

Read More

Wieltjesdag eerste leerjaar

De kinderen van het 1e leerjaar mochten donderdagmiddag van wal steken met de eerste wieltjesmiddag. Ze toonden hun beste vaardigheden met steps, inline-skates, penny boards, skateboards en rolschaatsen!Volgende week is het aan ons 2e leerjaar.

Read More

Give a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.